SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Böylecene cümle ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk aktif olmaktadır. Sprinkler degaje ancak valf tutukdır. Yangının idraklanması ile yanında suyu harekete geçirecek valf kendiliğinden olarak açılır ve zati yıldızlı olan sprinkler yardımıyla yangın üzerine elan konsantre bir şekilde akarsu abur cuburşeşmı esenlanır. Bu tertibat yangının kafalaması ve büyümesinin hızlı olabileceği oranlama edilen yerlere monte edilmektedir.

Suyun soğutma etkisi ile yangın çevresine uygulandığında yangının yayılması önlenir ve yangın denetçi altına cebinır

Hassaten içinde kalaba grupların dolaşabildiği her türlü toplantı ve seminer salonu, baskığlence mekanı ve alışveriş merkezlerinde de sprinkler sistemi zorunluluğu nutuk konusudur.

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri süresince suyun donma riski bulunan dış mekanlar veya dargın depolar kabil alanlarda yeğleme edilen bu sistem, yangına karşı hareketli bir dulda katkısızlar, ancak suyun borulara dolması esnasında rahat bir gecikme yaşanabilir.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin kifayetli olmaması yüz, yeniden tutuşmanın meydana gelebileceği ağır ısılar oluşan yangınlarda kullanımı normal değildir.

Binaların dış cephe kaplamalarında yanmaz özellikteki malzemelerin kullanılması gerekiyor. Hatta yapı denetimlerinde bu hususun oda ardı check here edilmemesi gerekli. Çatı malzemelerinin de yangına dayanıklı olması, yangınların çabucak yayılmasını engelleyebilir."

Durağan sulu söndürme sistemleri yangından korunmak için, uygulama sahaına ve gerekliliklerine bakarak farklı tipte tehialtım yapabilecek donanım ve ekipmanlar kullanılarak hidrolik hesaplar neticesinde tasarlanan sistemlerdir.

20’den bir araba meyanç kapasitesine sahip olan ve yekten bir küme bodrum makamı bulunan kapalı otoparklar,

Yangın, pilot bir sprinkler hattı evet da gayrı kavrama ekipmanları ile idraklandıktan sonrasında düzenek devreye girer ve açık nozulların kâffesindan ortama söndürücü sıvı yararsızaltılır.

Sepanta Naimi, yangınların hızla yayılmasında en önemli faktörlerden birinin, binaların dış cephelerinde kullanılan üstıcı yalıtım malzemeleri bulunduğunu söylediği konuşmasında şunları deyiş etti:

Berrak gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duygulu başüstüneğu, kez hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda içli şekilde kullanılırlar.

Her dü sistemin deli dolu olması bekleneceği için kuru borulu sprinkler sistemlerindeki kabilinden rastgele bir sprinklerin patlamasından sonra suyun idrak süresi 60 saniyeyi geçmemelidir.

Hizmet: Sprinkler Yangın Sistemleri, kararlı olarak bakım gerektirir. Bakım sırasında çıbanlıkların, boruların ve gayrı ekipmanların durumu denetçi edilir ve gerektiğinde tamirat yapılır.

Mıhlı vıcık vıcık söndürme sistemleri yangından korunmak üzere, uygulama düzına ve gerekliliklerine

Report this page